Çanak köfte diyenler de var süslü köfte diyenlerde. Fakat yiyenlerin sonunda dediği şey “çok güzel, çok lezzetli olmuş elinize sağlık.” İşte tarifimiz.
Garnitürlü Çanak Köfte Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 500 gr kıyma
 - 1 soğan
 - 2 diş sarımsak
 - 1 yumurta
 - 3 dilim bayat ekmek içi veya galeta unu
 - Tuz
 - Karabiber
 - Toz kırmızı biber
 - Kimyon
 
Dolgusu İçin
- 2 adet patates
 - 1 adet havuç
 - 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
 - Tuz
 - İsteğe göre hazır garnitürde kullanılabilir
 
Üzeri İçin
- 1 su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peyniri
 
Sosu İçin
- 1 yemek kaşığı salça
 - 1 su bardağı su
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Garnitürlü Çanak Köfte Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine kıyma, rendelenmiş soğan ve rendelenmiş sarımsak, ufalanmış ekmek içi, yumurta, tuz, ve baharatları katıp köftemizi iyice yoğuralım ve köftemizi buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim.
 - Patates ve havuçları zar gibi küp küp doğrayıp, hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
 - Suyunu süzüp bezelye ve tuzunu ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, kase şekli verip fırın tepsisine dizelim.
 - Öncesinde ısıtılmış fırında köfteler hafif kızarana dek pişirelim.
 - Kızaran çanak köfteleri fırından alıp hazırladığımız garnitürle içlerini dolduralım.
 - Sosu için salçayı sıcak suyla karıştırıp açtıktan sonra sıvı yağı ilave edip fırın tepsisinin tabanına dökelim.
 - Rendelenmiş kaşar peynirini de köftelerin üzerine pay edelim ve son olarak tekrar fırına verelim.
 - Peynirler eriyene kadar fırında pişirdiğimiz çanak köftemiz servise hazır.
 
Afiyet olsun…

                    