Mantar Salatası TarifiMantar Salatası Tarifi

Salata sevenlerin denemeden geçmeyecekleri güzel bir tarif. Mantar salatası misafirlerinize sunacağınız alternatif ve lezzetli bir salata çeşididir.

Yapılan araştırmalarda güneşten sonra en çok D vitamini içeren besin mantardır. Yüksek lif oranına sahip olan mantar, kandaki şeker oranını dengeler. C vitamini bakımından da zengin olan mantar kan akışını dengeler. Yüksek tansiyon riskini azaltarak kalp ve beyin sağlığını korur.

Mantar Salatası Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 300 gram kültür mantarı
  • 10 adet dilim dilim doğranmış biberli yeşil zeytin
  • Bir tutam ince doğranmış dere otu
  • Bir tutam ince doğranmış maydanoz
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 2 adet küçük doğranmış kornişon turşu
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
  • Tuz
  • İsteğe göre köz biber ve tane mısır

Mantar Salatası Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye su koyup ocakta kaynatalım.
  • Kaynayan suyun içine yarım limonu sıkalım.
  • Yıkayıp doğradığımız mantarları kaynayan suya atalım.
  • Mantarlar yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Haşlanan mantarları ve diğer malzemeleri bir salata kasesine alalım.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, yarım limon ve nar ekşisini ekleyip karıştıralım.

Salatamız servise hazır afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın