İyi Çay Nasıl Demlenir?
Çay diğer bazı dünya ülkelerde de olduğu gibi ülkemizde de çok tercih edilen bir içecektir. Kahvaltıların vazgeçilmezi, öğle ve akşam…
Çay diğer bazı dünya ülkelerde de olduğu gibi ülkemizde de çok tercih edilen bir içecektir. Kahvaltıların vazgeçilmezi, öğle ve akşam…
Taş kadayıf, özellikle Türk mutfağına ait bir tatlı çeşididir. İnce tel tel kesilmiş kadayıf hamurunun tereyağı ile kavrulup şerbetle buluşturulmasıyla…
Kadayıf çanağında muhallebi, Türk mutfağına ait geleneksel ve lezzetli bir tatlıdır. Bu tatlıda ince tel kadayıf hamuru kullanılarak çanağa benzer…
Kalpli pasta, genellikle sevgililer günü, yıldönümleri, nişan törenleri veya romantik özel günlerde tercih edilen özel bir pasta türüdür. Kalp şeklindeki…
Patatesli börek, ince yufka veya baklavalık yufka ile hazırlanan ve içinde patates püresi ile yapılan bir Türk böreği çeşididir. Patatesli…
Yapılması en kolay hamur işlerinden olan kek, çeşitliliğiyle de her damağa hitap edebilmektedir. Kakaolu kek en çok tercih edilenler arasında…
Fırında salça soslu köfte, nefis bir yemeğin temelini oluşturan köftelerin fırında pişirilmiş ve lezzetli bir salça sosu ile servis edildiği…
Kandil simidi, özel günlerde ve kandil gecelerinde özellikle Türkiye’de tüketilen geleneksel bir atıştırmalıktır. Kandil simidi, özel bir hamurun hazırlanması, simit…
“Coco Star,” ünlü bir çikolata kaplı bisküvi markasıdır. Coco Star, Türkiye’de ve bazı diğer ülkelerde mevcut olan bir atıştırmalık ürünüdür.…
Pazı sarması, pazı yaprakları kullanılarak hazırlanan geleneksel bir Türk mutfağı yemeğidir. Pazı yaprakları, genellikle iç harcıyla doldurularak sarılır ve ardından…
Çikolata soslu kurabiye, lezzetli kurabiyelerin çikolata sosuyla kaplanarak daha da lezzetli hale getirildiği bir tatlı tarifidir. Kurabiye kendi halindeyken bile…
Tahinli şekerli kurabiye, tahin ve şeker gibi ana malzemelerle hazırlanan, lezzetli ve hafif bir tatlıdır. Tahin vücudumuzda biriken zehri atabilen…