Tulumba Tatlısı TarifiTulumba Tatlısı Tarifi

Tulumba tatlısı, Osmanlı mutfağının seçkin tatlarından biridir. Hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle sofraları süsleyen bu tatlı, ev yapımı olarak da kolaylıkla hazırlanabilir. Peki, evde tulumba tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, size malzemeleri ve adım adım yapılışıyla tulumba tatlısı tarifi:

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 2 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Kızartmak için:

  • Ayçiçeği yağı

Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için, şeker ve suyu bir tencerede kaynatın ve kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak yaklaşık 30-35 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Şerbet kıvam alıp hafifçe yoğunlaştığında içine limon suyunu ekleyin, karıştırın ve ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra buzdolabına koyarak iyice soğutun.
  2. Hamur için su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra unu ekleyin ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp biraz dinlenmeye bırakın.
  3. Hamur ılıdıktan sonra teker teker yumurtaları ekleyin ve her eklediğiniz yumurtayı hamura iyice yedirin. Sonrasında irmik ve limon suyunu da ekleyip mikserle yaklaşık 5 dakika kadar çırpın.
  4. Kızartmak için geniş bir tavada ayçiçeği yağını kızdırın. Krema torbasına hamuru koyun ve yağa sıkarak 6-7 cm uzunluğunda parçalar kesin. Kızartın ve fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın.
  5. Kızaran tatlıları soğuk şerbete atın ve 2-3 dakika kadar bekletin.
  6. Servis tabağına aldığınız tatlıları servis edin ve soğuk olarak servis yapın.

Tulumba tatlısı, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şımartacak, sofranızı süsleyecek enfes bir lezzettir. Deneyin ve evinizde Osmanlı saraylarını aratmayan bir tatlı deneyimi yaşayın! Afiyet olsun!

By Gezegen

Maaşlı bir işte çalışmıyorum. Ev emekçisiyim diyelim. Kendi çapımda birtakım hobilerle uğraştım. Hala da yeni bir şey gördüğümde denemeden geçemiyorum. Yemek yapmak mutfakta uğraşmakta insanı rahatlatan bir hobi aslında. Bende uzun zamandır defterimde biriktirdiğim tarifleri sizlerle paylaşmak istedim. Siz de tariflerinizi paylaşmak isterseniz mail adresime gönderebilirsiniz. Hayat paylaştıkça güzel...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir